Artigos

O Funchal visitou Thessaloniki no início de dezembro, no âmbito do Projeto Food Trails.

Foi um intercâmbio muito profícuo, onde a troca de práticas e experiências fomentará mais e melhor trabalho em prol de uma alimentação mais saudável, sustentável e inclusiva.

 

Food Trails no LinkedIn: #participatory #foodsystemtransformation #stakeholders #foodcouncil…

Annual Partner Meeting Year 3 in Funchal

“From 15th to 17th November 2023, the Food Trails consortium gathered in the stunning city of Funchal, located on the Madeira island in Portugal, for the Annual Partner Meeting – Year 3, featuring three days of intense and exciting exchanges.

This meeting marked a significant milestone towards Food Trails’ objectives. Partner cities have completed the implementation of Living Labs and pilot actions, and with the help of researchers’ partners, are now entering the data monitoring and impact analysis phase.

As an innovative research project, Food Trails’ goal extends beyond sharing results and successes. Indeed, the overall aim of this partner meeting was to critically analyse project findings and modelise them for dissemination and exploitation, thus ensuring that other European cities and stakeholders will benefit from the project experience and knowledge.”

More information:

Quatro oficinas veganas chegaram a 80 participantes

A Câmara Municipal do Funchal, através da Divisão de Educação, levou a cabo a realização de quatro oficinas veganas na Ludoteca do Parque de Santa Catarina. Os showcookings realizaram-se em parceria com a VegMadeira – Associação Vegetariana da Madeira no âmbito do Food Trails, projeto financiado pelo programa da União Europeia ‘Horizon 2020’, do qual o Funchal é uma das 11 cidades parceiras.

Desde abril que o Funchal promove estes workshops, um por mês, dedicados às temáticas Viagem à Ásia, Lanches e Doces, Refeições de Verão e Celebração, todos sob a orientação do Chef Duarte Gonçalves.

Read more